Pokrenuta online platforma koja okuplja važne i korisne informacije vezane za EU direktive u području DOP-a

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR započeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018. Riječ je o projektu koji provodi osam renomiranih europskih organizacija u području DOP-a: RRiF-plus d.o.o. (koordinator, Hrvatska), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Inštitut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) te Trucost (Ujedinjeno Kraljevstvo). Primarni cilj projekta je obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobrih praksi između projektnih partnera kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji europskih direktiva u području društveno odgovornog poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire.

Kako bi se spomenute teme na kvalitetniji način približile široj javnosti, poduzećima, donositeljima odluka i mladim stručnjacima, projektni su partneri pokrenuli online platformu koja će u obliku bloga na mjesečnoj razini donositi zanimljive tekstove i informacije o DOP-u i zakonodavnom okviru u EU. S obzirom da je svaki projektni partner odabrao specifično područje koje će istraživati tijekom projekta, kao i podijeliti primjere dobre prakse unutar svoje zemlje, blog će biti prilika da se kroz nešto neformalniji način ukaže i obrazuje javnost o navedenim temama te društvenim i ekonomskim aspektima za njih vezane.

Čitatelji trenutno mogu pronaći teme poput:

te brojne druge.

Sve teme koje će projektni partneri predstaviti putem bloga u skladu su sa strategijom Europe 2020, usmjerene su na problematiku razvoja DOP-a u EU, kao i razmjenu najboljih praksi kada je riječ o EU direktivama u području DOP-a.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na web stranici www.hi4csr.com, pisati konzorciju na info@hi4csr.com, ili se povezati putem društvenih mreža: Facebooka, Twittera i LinkedIna.

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)