Treća izmjena roka za poziv: „Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada osobama u nepovoljnom položaju“- ESF

VAŽNA INFORMACIJA!

Objavljena je 3. Izmjena natječajne dokumentacije koja se odnosi na novi rok za dostavu projektnih prijedloga koji je sada 06. ožujka 2015.  Ministarstvo socijalne politike primat će dodatna pitanja prijavitelja zaključno s 20. veljače 2015. 

Dokument možete preuzeti na kraju popisa natječajne dokumentacije slijedom poveznice, a prijavni obrazac A možete pronaći na sljedećoj stranici.

 

Objavljena je 2. Izmjena natječajne dokumentacije, s novim rokom za dostavu projektnih prijedloga (19.02.2015).

Objavljen 4. set pitanja i odgovora dana 09. veljače 2015. Dokument možete preuzeti na kraju popisa natječajne dokumentacije slijedom poveznice, a prijavni obrazac A možete pronaći na sljedećoj stranici.

 

Tekst poziva

Slijedom objave otvorenog poziva za dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) “Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada osobama u nepovoljnom položaju”, u okviru Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., pozivaju se prijavitelji da se sukladno natječajnoj dokumentaciji prijave za financijsku potporu iz Europskog socijalnog fonda.

Ovim programom podržat će se projekti koji će pridonositi lakšem ulasku na tržište rada i povećanju zapošljivosti skupina koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Kako je naznačeno u Operativnom programu „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.–2013., operacija „Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada skupinama u nepovoljnom položaju“ pridonijet će snažnijoj integraciji na tržište rada skupina koje su suočene s posebnim teškoćama u pristupu zapošljavanju kroz jačanje motivacije za sudjelovanje u programima obrazovanja i zapošljavanja te kroz programe osobnog razvoja i zapošljavanja prilagođenih potrebama pojedinaca. Uz kreiranje odgovarajućih programa osposobljavanja i usavršavanja, pomoć osobama kojima je otežan pristup tržištu rada ostvarit će se i kroz stvaranje mreže potpore nastale iz partnerstva i suradnje svih relevantnih dionika na tržištu rada koji će ujedno stvarati primjere dobre prakse. Ova operacija također će pridonijeti podizanju svijesti o problemima pri zapošljavanju ciljnih skupina, ali i stvaranju pozitivnih stavova kod poslodavaca i šire javnosti o mogućnostima i prednostima zapošljavanja osoba u nepovoljnom položaju.

Potencijalni prijavitelji su: jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, lokalne/regionalne javne institucije, mali i srednji poduzetnici, neprofitne organizacije, organizacije civilnog društva, visoke škola te zadruge.

Minimalni iznos financijskih sredstava po pojedinom projektu je 500.000,00 kuna, dok je maksimalni iznos 1.400.000,00 kuna.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 27. siječnja 2015. godine.

VAŽNO!  Dana 20. siječnja 2015.  produžen je rok za dostavu projektnih prijava s 27. siječnja 2015. na 17. veljače 2015.  Mole se potencijalni prijavitelji da prate relevantne web-stranice, uslijed nadolazeće 2.  Izmjene natječajne dokumentacije.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)