Šetnje kroz povijest udruživanja u Zagrebu

Šetnje će se održati 26. i 27. svibnja u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2017.

Povijest udruživanja u Republici Hrvatskoj ima dugu i bogatu tradiciju koja započinje sa srednjovjekovnim bratovštinama koje se mogu smatrati pretečama udruga kakve danas poznajemo. Ipak procvat udruživanja i civilnoga društva događa se u 19. stoljeću, prvenstveno u Zagrebu gdje uglednici iz društvenog i političkog života osnivaju udruženja s ciljem razvoja grada te pomoći socijalno ugroženim sugrađanima.

U sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2017. Ured za udruge organizira Šetnje kroz povijest udruživanja u Zagrebu. Šetnjama se želi javnosti približiti bogata povijest djelovanja udruga u Zagrebu koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnoga društva. Uz stručno vodstvo, na Šetnjama će se obići neke od najznačajnijih lokacija vezanih za civilno društvo u Zagrebu na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće.

u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2017. bit će organizirane dvije šetnje:

1) u petak 26. svibnja od 17:30 – 19h

2) u subotu 27. svibnja od 11 – 12:30h

Za sudjelovanje u Šetnjama kroz povijest udruživanja u Zagrebu, prijaviti se možete ovdje. Napominjemo da je maksimalan broj sudionika po šetnji 30.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)