Poziv na prijedlog kandidata za članove radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Pravilnika o načinu provedbe pojedinačne procjene žrtve

Ministarstvo pravosuđa osniva radnu skupinu za izradu Nacrta prijedloga Pravilnika o načinu provedbe pojedinačne procjene žrtve sukladno čl. 133, st. 1. Zakona o izmjenama i dopunama zakona o kaznenom postupku od 7. srpnja 2017. godine.

Radna skupina osniva se radi izrade Nacrta prijedloga Pravilnika kojim se hrvatsko kazneno postupovno zakonodavstvo usklađuje s pravnom stečevinom Europske unije. Zadaća radne skupine je izraditi Nacrt prijedloga Pravilnika o načinu provedbe pojedinačne procjene žrtve kojim će se utvrditi nadležna tijela i propisati način postupanja tijela koja provode pojedinačnu procjenu žrtve, a kako bi se utvrdilo postoji li potreba za primjenom posebnih mjera zaštite u odnosu na žrtvu, te ukoliko postoje koje posebne mjere zaštite bi se trebale primijeniti.

U rad radne skupine bit će uključena i dva predstavnika organizacija civilnoga društva.

Mole se  organizacije civilnoga društva da putem obrasca dostave prijedloge kandidata za članove navedene radne skupine. Predloženi kandidati trebaju zadovoljavati sljedeće uvjete:

  • Završen studij psihologije, edukacijsko-rehabilitacijski studij ili studij socijalnog rada.
  • Najmanje 5 godina radnog iskustva u području pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela i prekršaja.

Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu: nemanja.relic@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva – predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje.

Rok za dostavu kandidatura je srijeda 26. srpnja.

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)