Poziv na radionicu pod nazivom „Osnove financija za organizacije civilnog društva“

Pozivamo Vas na radionicu “Osnove financija za organizacije civilnog društva” koja će se održati u utorak, 7. svibnja 2013. u Bjelovaru, Poljana dr Franje Tuđmana 8 u Medicinskoj školi Bjelovar od 8-12 sati.

Cilj radionice je proširiti znanje predstavnika organizacija civilnog društva i ostalih dionika iz lokalne zajednice s područja Bjelovarsko-bilogorske županije o osnovama vođenja financija za neprofitni sektor.

Na radionici će biti obrađivane sljedeće teme:

  • RNO broj
  • blagajna /uplata isplata, blagajnički izvještaj
  • otvaranje i obrada putnih naloga, putnih računa, pokrivanje troškova putovanja za zaposlenike, članove udruge, volontere, honorarno zaposlene osobe, korištenje privatnog vozila u službene svrhe
  • ugovori o djelu, autorski ugovori – kada koji ugovor, porezi i doprinosi po pojedinim ugovorima
  • dokumenti koje svaka udruga treba imati: popis opreme i sitnog inventara (označavanje opreme), knjiga deviznih doznaka, popis članova.

Radionica je organizirana u sklopu programa E-misija[1] kojeg provode udruge Centar za civilne inicijative iz Zagreba, IKS iz Petrinje, S.O.S. telefon – Poziv u pomoć iz Virovitice i Savez za pravedno društvo iz Bjelovara.

Predavač na radionici će biti Mladen Djurkinjak iz Centra za civilne inicijative.

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite na e-mail: szpd@e-misija.info

[1] E-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. telefon – Poziv u pomoć u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)