Njemačka zaklada Schüler Helfen Leben (SHL) raspisala Natječaj na temu integracije mladih migranata i izbjeglica

Zaklada SHL objavila je Poziv za prijavu projektnih prijedloga za 2017. godinu, a prihvatljivi su prijavitelji iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Kako se posebna pozornost, od samog osnutka ove zaklade, pridaje pitanjima migranata i izbjeglica, članovi SHL-a odlučili su ovim pozivom posebnu pozornost dati projektima čiji su ciljevi sudjelovanje i integracija migranata i izbjeglica u društvu.

SHL, stoga, poziva organizacije civilnoga društva da prijave projekte, u trajanju od 3 godine, kako bi osnažili mlade ljude s iskustvom izbjeglištva i migracije.

Cjelokupna dokumentacija (poziv, prijavni obrazac, upute za prijavitelje te najčešće postavljana pitanja) dostupna je na mrežnoj stranici www.schueler-helfen leben.de.

Prijavu je potrebno poslati na adresu e- pošte cfp17@schueler-helfen-leben.de, a rok za prijavu je 7. siječnja 2017. godine.

S posebnim fokusom na ovim pitanjima, SHL nastoji graditi Fond hitne pomoći na takozvanoj Balkanskoj ruti koja je pokrenuta za vrijeme ljeta 2015. godine i putem koje je podržano 59 inicijativa jugoistočne Europe.

Temeljem bitnih načela SHL-a prednost će se dati aktivnostima integracije u donošenju odluka i sudjelovanju mladih.

 

Izvor:http://zaklada.civilnodrustvo.hr/

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)