Poziv na radionicu pod nazivom „Zakonske obveze udruga“

Za: organizacije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije

 

 

Radionica  će se održati u utorak 24. svibnja 2016. u Grubišnom Polju u prostorijama Gradske Vijećnice,

Trg bana Josipa Jelačića 1, Grubišno Polje, od 11.00 do 15.00 sati.

 

Cilj radionice je izložiti relevantne informacije i pregled zakonskih obveza  vezanih uz djelovanje i rad  organizacija civilnog društva.  Naime, novim zakonskim odredbama vezanim uz novi Zakon o udrugama i Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija precizno su definirane obveze udruga, kao i posljedice nepridržavanja istih u pravnom i financijskom smislu. Tijekom radionice proći ćemo kroz odredbe Zakona kojih se udruge moraju pridržavati u svom radu, izvješća koja moraju sastavljati i propise koje moraju poštivati a koji su regulirani novim zakonskim odredbama.

Radionicu će voditi  djelatnici Centra za civilne inicijative.

Broj sudionika je ograničen na 20.

Radionica je organizirana u sklopu programa E-misija[1].

Molimo vas da prijavu pošaljete najkasnije do ponedjeljka 23.05.2016. u 12.00 sati na e-mail: : szpd@e-misija.info (Predrag Radojčić 098 981 0867)

Kriterij odabira polaznika za radionicu bit će redoslijed prijave za radionicu. Svi prijavljeni na radionicu dobit će obavijest da li je njihova prijava prihvaćena ili ne.

 

Kod prijave molimo  vas da nam pošaljete slijedeće podatke: Ime i prezime prijavitelja, naziv organizacije iz koje dolazite, kontakt telefon i e-mail adresu. Ovi podaci potrebni su nam za pravovremeno ažuriranje baze podataka.

Tim e-misija

[1] E-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. telefon – Poziv u pomoć  u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)