Predstavljanje natječaja “Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga” i “Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj”.

Jučer je u Zagrebu Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske predstavio dva objavljena natječaja u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013“ i to pod nazivom:

1. Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga

2. Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj.

Radionici se odazvao veći broj predstavnika organizacija civilnog društva s područje cijele Hrvatske. Bilo je kolega iz Osijeka, Dubrovnika, Pelješca, Samobora, Zagreba.

Na radionici je predstavljen novi način prijavljivanja projektnih prijedloga te novi obrasci koji će se od sada uglavnom koristiti za natječaje koji budu objavljivani u sklopu Eurospkog socijalnog fonda- ESF.

Voditelji radionice vrlo su detaljno i strpljivo prolazili kroz uvjete natječaja kao i oba obrasca koji se trebaju popuniti. Još jedna od novosti za sve one koji su se prijavljivali na IPA natječaje je da svi popratni dokumneti kao što su statuti, rješenja o registraciji i slično treba biti skenirano i kao takvo poslano. Prvi puta će nam svima možda biti više posla ali za svaki kasniji natječaj imat ćemo priloge već pripremljene.

Na radionici su takodjer predstavljene regionalne mreže podrške koje financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva te je najavljeno da će u sljedeca dva mjeseca biti organizirano čak dodatnih 20 radionica koje će svim prijaviteljima na ova dva natječaja moći pomoći u kvalitetnijoj pripremi.

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)