Prijavljeno više od 400 događanja udruga u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2017.

Ove godine Dani otvorenih vrata udruga održavaju se u suradnji s manifestacijama Hrvatska volontira 2017 i Gledaj (u)druge. Hrvatska volontira ove će se godine održati od 22. do 27. svibnja, kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu ljudi i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Kampanja “Gledaj (u)druge” je nastala radi osvještavanja javnosti o važnosti rada udruga i civilnog društva.

Aktivnosti udruga  u sklopu Dana otvorenih vrata udruga mogu se pratiti putem mobilne aplikacije UdrugeInfo. Putem aplikacije, građani mogu pretraživati aktivnosti udruga prema mjestu i vremenu njihovog održavanja, odnosno informacijama koje su sadržane u Registru udruga te stupiti u kontakt s udrugom koja im je od interesa. Pretraživanje je omogućeno korištenjem interaktivne karte Republike Hrvatske. Prijavljena događanja udruga pronađite ovdje. 

Svi građani koji sudjeluju na Danima otvorenih vrata udruga mogu ispuniti „Putovnicu Dana otvorenih vrata udruga“ te sudjelovati u nagradnom natječaju u kojem mogu osvojiti prigodne nagrade.  Putovnice će građani moći preuzeti u udrugama koje sudjeluju na Danima otvorenih vrata udruga 2017.

Ured za udruge će u sklopu Dana otvorenih vrat udruga 2017. drugu godinu za redom organizirati „Šetnje kroz povijest udruživanja u Zagrebu“. Šetnjama se želi javnosti približiti bogata povijest djelovanja udruga u Zagrebu koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnoga društva. Za šetnje se možete prijaviti ovdje. 

Dane otvorenih vrata udruga može se pratiti i na Facebook stranici www.facebook.com/DaniUdruga

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)