Priopćenje za javnost – Mladi iz 3 županije izrađuju dokument „Glas mladih“

Mladi iz tri hrvatske županije; Sisačko-moslavače, Osječko-baranjske i Istarske; bili su od 6. do 8. studenog 2013.godine u Brtonigli gdje su zajednički započeli izradu dokumenta „Glas mladih“.

Na ovom radnom sastanku sudjelovalo je 15 mladih koji su analizirali rezultate provedenih anketa između 558 mladih u dobi od 16 do 26 godina iz gradova Sisak, Topusko, Petrinja, Osijek,  Rovinj, Pula i Buje. Iz Sisačko-moslavačke županije sudjelovali su predstavnici Agencije lokalne demokracije Sisak, udruge mladih K.R.I.D. iz Petrinje te Tehničke škole Sisak.

Anketama su se željela ispitati mišljenja, stavovi, ali i potrebe mladi u područjima obrazovanja, zapošljavanja i mobilnosti. Dobiveni rezultati i preporuke koje su mladi naveli, uobličiti će se u dokument pod nazivom „Glas mladih“ koji će se uručiti onima koji kreiraju regionalne politike mladih tijekom završnog događaja u siječnju 2014. u Osijeku.

Važno je za istaknuti kako su ovaj anketni upitnik osmislili upravo sami mladi i to njih 30 tijekom ljetnog kampa koji se održao početkom rujna 2013.godine također u Brtonigli. Osim upitnika, mladi su tijekom kampa snimili TV spot i radio jingle koji će se uskoro početi emitirati na lokalnim televizijiama i radio postajama, te su izradili plakat i brošuru o projektu i o EU politikama za mlade.

Ove aktivnosti se provode u okviru projekta “Youth for EU” (Mladi za Europu) koji provodi Agencija lokalne demokracije Sisak za područje Sisačko-moslavačke županije, Agencija lokalne demokracije Osijek za područje Osječko-baranjske županije, a Agencija lokalne demokracije Brtonigla je nositeljica projekta. Projekt se financira sredstvima EU kroz program IPA INFO 2011, a cilj projekta je doprinjeti informiranju o Europskoj uniji, širenju korisnih informacija kojima se želi mladima pomoći da budu spremni na nove izazove te da budu svjesni i upućeni o svim mogućnostima koje im Europska unija pruža.

Za više informacija kontaktirajte:

Ivana Franić Gregec, programska asistentica u ALD Sisak

E-mail: ivana.franic.gregec@Lda-sisak.hr

Telefon : 044 521-227

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)