U Rijeci održana javna rasprava o prioritetima Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u razdoblju od 2017. do 2021. godine

Riječ je o prvoj u nizu javnih rasprava koje organizira Ured za udruge kako bi uključili što veći broj dionika u pripremu nove Nacionalne strategije, odnosno u definiranje prioriteta za provedbu u narednom razdoblju.

Cilj je javnim raspravama dobiti povratnu informaciju organizacija civilnoga društva o preprekama i izazovima razvoja civilnoga društva u novom četverogodišnjem razdoblju, uz osvrt na provedbu aktualne Nacionalne strategije.
Javne rasprave predstavljaju početak procesa izrade nove Nacionalne strategije koji će se nastaviti dodatnim, tematskim raspravama tijekom 2016. godine. Proces će biti okončan internetskim savjetovanjem o njenom nacrtu te, konačno, usvajanjem Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u razdoblju od 2017. do 2021. godine u 2017. godini.

Na javnoj raspravi u Rijeci predstavnice Ureda za udruge: Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja; Stela Fišer Marković, voditeljica odjela i Sandra Pernar, savjetnica; su predstavile dosadašnji napredak u provedbi aktualne Nacionalne strategije za razdoblje od 2012. do 2106. godine te razgovarale sa sudionicima iz organizacijama civilnog društva o aktualnim izazovima s kojima se susreću te s tim u vezi mogućim prioritetima u novoj Nacionalnoj strategiji za naredno razdoblje.
Na raspravi su sudjelovala 34 predstavnika organizacija civilnog društva.

Javne rasprave organizirane su prema sljedećem rasporedu:

13. travnja – Split, Gradska knjižnica, s početkom u 10 sati;
18. travnja – Osijek, dvorana Gradska četvrt Gornji Grad, s početkom u 13 sati;
28. travnja – Zagreb, Tribine grada Zagreba, s početkom u 9.30 sati.

 

izvor: https://udruge.gov.hr

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)