Savjetodavni sastanak organizacija civilnoga društva s predstavnicima EGSO-a iz reda civilnoga društva na temu lokalnog razvoja pod vodstvom zajednice (CLLD)

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s hrvatskim predstavnicima u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru (EGSO) iz reda organizacija civilnoga društva organizira treći u nizu savjetodavni tematski sastanak s ciljem poticanja rasprave i razine informiranosti o važnim društvenim temama te aktivnijeg uključivanja organizacija civilnoga društva u procese izrade dokumenata i mišljenja te kreiranja europskih politika u okviru rada EGSO-a.

Ured za udruge u suradnji s predstavnicima EGSO-a iz reda civilnoga društva organizira savjetodavni sastanak kako bi organizacije civilnoga društva obavijestili o ovom novom pristupu lokalnom razvoju, koji se nastavlja na uspješnu primjenu pristupa LEADER u razvoju ruralnog područja. Pristup CLLD, koji Europska komisija uvodi u novom programskom razdoblju 2014. – 2020., može se koristiti i u gradovima (npr. za razvoj urbanih marginaliziranih područja) ili povezivanju periurbanog s urbanim područjem i sl.

Sastanak s gospođom Lidijom Pavić Rogošić (ODRAZ_Održivi razvoj zajednice / Hrvatska mreža za ruralni razvoj-HMRR), članicom EGSO-a održat će se u petak, 8. srpnja 2016. od 12:30 do 14:00 sati u Uredu za udruge.

Više informacija o radu Europskog gospodarskog i socijalnog odbora moguće je pronaći na mrežnim stranicama Ureda za udruge, a osnovne informacije o novom pristupu lokalnom razvoju u EU 2014.-2020. moguće je pročitati ovdje.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)