SEFF: Natječaj za prijavu ekoloških filmova

SEFF,  Smaragdni Eco Filmski Festival, međunarodni je filmski festival koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja prikazivanjem profesionalnih i amaterskih videa i filmova.

Prednost pri izboru imat će filmovi informativnog i edukativnog karaktera unutar tematike zaštite okoliša i održivog razvoja. Prihvaćaju se filmovi svih žanrova, bez ograničenja godine proizvodnje i broja prijavljenih filmova jednog autora ili produkcijske kuće.

Publika bira najbolji film, a on će biti  nagrađen Plaketom.

Smaragdni Eco Film Festival je putujući festival te je stoga zamišljen kao festival kratkog filma te u konkurenciju festivala ulaze filmovi čije trajanje ne prelazi 15 minuta, ali se oni mogu prikazati na neslužbenom dijelu programa, a festival će obići tridesetak mjesta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, gdje će publici ruralnih i urbanih krajeva prikazati odabrane kratke ekološke filmove.

9. SEFF službeno traje od 2. do 10. lipnja 2016. sa završetkom u Hrvatskoj Kostajnici, a gostovanjima će potom posjetiti širu regiju u Hrvatskoj i izvan nje.

Filmove se može prijaviti putem elektronske pošte na e-mail: kaos_hr@yahoo.com ili na adresu:

EKS – ekološko kulturna scena,
n/p Daniel Pavlić,
Vladimira Nazora 12
44430 Hrvatska Kostajnica

U prijavi treba navesti naziv filma, ime autora, godinu nastanka, trajanje filma i kratki opis.

Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2016. godine, a o odabiru će autori biti obaviješteni 10 dana po završetku roka prijave na natječaj.

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)