Sudjelovanje je moja odgovornost – kick-off konferencija projekta DECIDE

Kick-off konferencija projekta DECIDE, financiranog sredstavima EU Programa Europa za građane, održana je u talijanskom gradu Reggio Emilia od 8. do 9. studenog 2013. godine.

Projektom DECIDE – Demokratski kompakt: Unaprjeđivanje demokracije u Europi – želi se kroz uspostavljanje tematske mreže gradova i usvajanja pristupa odozdola prema gore, razviti „demokratski kompakt“ – set mjera potrebnih u Europi kojima bi se poboljšala kvaliteta demokracije i građanskog sudjelovanja. Nositelj projekta je Asocijacija Agencija lokalne demokracije (ALDA), a uključuje ukupno 24 partnera iz 14 zemalja. Partneri iz Hrvatske su Agencija lokalne demokracije Sisak i Grad Petrinja čiji su predstavnici sudjelovali i na ovoj početnoj konferenciji.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 150 sudionika koji su imali priliku čuti iskustva stručnjaka o aktivnom građanstvu i sudjelovanju te raspravljati o iskustvima iz više europskih zemalja.

Podpredsjednik ALDA-e, Alessandro Perelli, otvorio je konferenciju, a svoja iskustva predstavili su: Roberto Montagnani – podpredsjednik ‘Servizio Decentramento, Partecipazione e Processi Deliberativi’ Grada Reggio Emilia, Alfonso Corradini – voditelj Officina Educativa, Anne-Mette Agemark – gradsko planiranje Grada Vejle, Paula Raužan – predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak, i Rodolfo Lewanski, profesor na Sveučilištu u Bologni i stručnjak za procese sudjelovanja. Jutarnji dio konferencije zatvorio je profesor Marcelo M. Suárez-Orozco sa Sveučilišta u Kaliforniji.

Nakon konferencije sudionici su nastavili rad u radnim skupinama na teme dobrih praksi u jačanju sudjelovanja različitih skupina građana i planiranja budućih zajedničkih aktivnosti.

 

Za više informacija kontaktirajte:
Paula Raužan, predsjednica ALD Sisak
E-mail: Ldesk-si@sk.t-com.hr
Telefon : 044 521-227

DECIDE_5
DECIDE_7
DECIDE_12
DECIDE_13

 

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)