APPRRR: Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima

Na temelju Pravilnika o provedbi mjere 05 „Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti“, iz programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020., Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisuje natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za Podmjeru 5.2 „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“.

Opći cilj natječaja je dodjela potpore korisnicima za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnom nepogodom ili katastrofalnim događajem, nastalim na područjima s proglašenom elementarnom nepogodom nakon 1. siječnja 2014. godine.

Prijavitelji su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sukladno Zakonu o poljoprivredi.

Prihvatljivi troškovi su:
a) sanacija poljoprivrednog zemljišta,
b) građenje poljoprivrednih gospodarskih objekata i pripadajuće infrastrukture,
c) popravak ili nabava novih/rabljenih poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme,
d) nabava osnovnog stada/matičnog jata kod domaćih životinja,
e) nabava i sadnja višegodišnjeg bilja,
f) opći troškovi u iznosu do 10% vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova projekta,
g) označavanje ulaganja sufinanciranih iz EU proračuna sukladno Prilogu II. Pravilnika o provedbi mjere 05, ali ne više od 100 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Predviđena sredstva javne potpore su 10.000.000,00 HRK. Iznos je indikativan i zadržava se pravo izmjene ukupne vrijednosti javne potpore ovisno o broju pristiglih zahtjeva. Sredstva potpore za Podmjeru 5.2. osiguravaju se iz proračuna Europske unije i Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 85% udjela, a Republika Hrvatska s 15% udjela. Intenzitet potpore iskazan kao udio javne potpore u prihvatljivim izdacima iznosi 100%.

Više o natječaju saznajte http://www.apprrr.hr/ipard-34.aspx.

Rok za podnošenje zahtjeva počinje teći od 31.8.2015. i traje do 30.10.2015.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)