Izdanje WYG Internationala: „Najčešće pogreške prijavitelja na natječaje ESF-a 2007. – 2013.”

WYG International pripremio je kroz projekt „Priprema projekata i podrška ESF korisnicima izdanje “Najčešće pogreške prijavitelja na natječaje ESF-a” (2007.-2013.).

U uvodnom tekstu se navodi da je to izdanje koje se bavi najčešćim pogreškama prijavitelja na otvorene pozive na dostavu projektnih prijedloga za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. financiran ESF-om u Hrvatskoj pripremljena je u sklopu projekta „Priprema projekata i podrška ESF korisnicima“ te se navodi da je ovo prilika za prijavitelje da s druge strane promotre svoje projekte i njihove elemente koji su bili nejasni ocjenjivačima te da vide koje su bile najčešće pogreške u izradi projekata i njihovoj logici. Na temelju najčešćih pogrešaka sakupljenih iz neuspješnih prijava projektni tim izradio je publikaciju koja će služiti kao vrsta vodiča za buduće prijavitelje te koja uključuje najčešće pogreške prethodnih prijavitelja, kao i preporuke za poboljšanje budućih projektnih prijava.

Za potrebe ovog izdanja intervjuirani su uz ostalo ocjenjivači poziv, a izneseni su također konkretni primjeri pogrešaka te preporuke ocjenjivača kako ubuduće ukloniti ove pogreške.

Izdanje je pripremila Anca Dantes, ključna stručnjakinja za bespovratna sredstva, a glavni projektni partner je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Uprava za upravljanje operativnim programima Europske unije.

 

pdf, 1.3 MiB
   

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)