Izmjene natječajne dokumentacije za Natječaj u području prevencije ovisnosti i zlouporabe droga

Ured za suzbijanje zlouporabe droga je 28. ožujka objavio izmjenu natječajne dokumentacije Poziva za Natječaj projekata udruga u Republici Hrvatskoj za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga za 2017. godinu, u dijelu objavljenih Uputa za prijavitelje:

Na stranici 25. u točci 3.4. Gdje i kako poslati prijavu?, iza rečenice „ Ako se projekt provodi u više različitih županija ili na području cijele Republike Hrvatske prijavu je potrebno dostaviti onoj regionalnoj zakladi koja pokriva područje prema sjedištu prijavitelja.“, dodaje se rečenica „U svrhu sprječavanja sukoba interesa, udruge koje su osnivači regionalnih zaklada svoje prijave trebaju izravno dostaviti Uredu za suzbijanje zlouporabe droga, Sv. Preobraženja 4/II, 10 000 Zagreb“.

Izmijenjene upute za prijavitelje možete pronaći na mrežnoj stranici Ureda za suzbijanje zlouporabe droga.

Originalni tekst objave natječaja glasi:

Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ured za suzbijanje zlouporabe droga objavljuju
POZIV za prijavu na javni Natječaj projekata u Republici Hrvatskoj za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga za 2017. godinu.

Pozivaju se udruge koje su programski usmjerene za rad u području prevencije ovisnosti i suzbijanju zlouporabe droga da sukladno ovom Pozivu, prijave za financijsku potporu projekte koji doprinose prevenciji ovisnosti i suzbijanju zlouporabe droga.

Na natječaj pravo prijave imaju udruge koje su upisane u Registar udruga Republike Hrvatske i djeluje na području Republike Hrvatske najmanje 1 godinu te djeluje u jednom od prioritetnih područja aktivnosti raspisanih natječajem što treba biti razvidno u Statutu udruge.

Udruge sukladno ovom Pozivu, mogu prijaviti projekt za sljedeća prioritetna područja Natječaja:

  • PI. PREVENCIJA OVISNOSTI
  • PII. PROJEKTI RESOCIJALIZACIJE OVISNIKA

Udruge imaju pravo na ovaj natječaj prijaviti najviše dva projekta u jednom od prioritetnih područja. Ista udruga na ovaj natječaj može prijaviti maksimalno 3 projekta.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave Natječaja i traje od 21. ožujka 2017. do 20. travnja 2017. godine.

Prijave projekata dostavljaju se isključivo na propisanim obrascima koji su, zajedno s Uputama za prijavitelje, dostupni na mrežnim stranicama Ministarstva zdravstva (www.zdravstvo.gov.hr), Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (www.mdomsp.hr), Ureda za suzbijanje zlouporabe droga (www.drogeiovisnosti.gov.hr) i regionalnih zaklada kao provedbenih tijela u ovom Natječaju (www.zamah.hr; www.civilnodrustvo-istra.hr; www.zaklada-slagalica.hr; www.zaklada-dadic.hr).

Projektna prijava sa svom propisanom dokumentacijom dostavlja se onoj regionalnoj zakladi koja pokriva područje na kojem se provodi većina projektnih aktivnosti. Ako se projekt provodi u više različitih županija ili na području cijele Republike Hrvatske prijavu je potrebno dostaviti onoj regionalnoj zakladi koja pokriva područje prema sjedištu prijavitelja.
Prijava se šalje preporučeno poštom, putem dostavljača ili osobno (predaja u urudžbenom uredu) onoj regionalnoj zakladi koja pokriva područje na kojem se provodi većina projektnih aktivnosti ili ako se projekt provodi na razini više županija ili cijele Republike Hrvatske prema sjedištu prijavitelja.

Regionalna zaklada za lokalni razvoj “ZAMAH” (za županije: Zagrebačka, Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska, Varaždinska, Međimurska i Grad Zagreb).

Više informacija kao i dokumentaciju za prijavu možete pronaći na stranicama Ured za suzbijanje zlouporabe droga.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)