Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja (41c.1)

Predmet poziva je podnošenje prijava za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekte energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora u kojima se obavljaju javne djelatnosti odgoja i obrazovanja.

Specifični cilj je smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora. Poziv dolazi iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a namijenjen je osiguravanju bespovratnih sredstava u svrhu izrade projektne dokumentacije za provedbu mjera koje pridonose ispunjenju obveze koja proizlazi iz Direktive o energetskoj učinkovitosti (2012/27/EU), a koja se ogleda u smanjenju potrošnje primarne energije u zgradama javnog sektora.

Za ovaj Poziv osigurano je 4.500.000,00 kn bespovratnih sredstava, a iznos bespovratnih sredstava (potpora) po pojedinačnom projektu, od ukupno prihvatljivih troškova, iznosi 100%. Financiranje dolazi iz dva izvora –  iz Europskog fonda za regionalni razvoj (iznos bespovratnih sredstava od 85% od prihvatljivih troškova) i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (iznos bespovratnih sredstava od 15% od prihvatljivih troškova).

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektnom prijedlogu iznosi 5.000,00 kuna, a najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 200.000,00 kuna.

Na natječaj se mogu prijaviti :
Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave
, Fakulteti, Osnovne škole, Srednje škole
Rok za prijavu na ovaj natječaj je 31.12.2015.

Više o svemu pronađite ovdje.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)