Ministarstvo zdravstva osiguralo je više od 30 milijuna kuna iz sredstava Europskog socijalnog fonda za zaštitu zdravlja građana Republike Hrvatske

ZAGREB – U Ministarstvu zdravstva održat će se svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020., u srijedu 07. prosinca 2016. godine s početkom u 11.30 u Velikoj dvorani Ministarstva, Ksaver 200a, Zagreb.

Riječ je o prvim bespovratnim sredstvima koje Ministarstvo zdravstva ugovara iz Europskog socijalnog fonda u financijskoj perspektivi 2014. – 2020.

Cilj projekta „Živjeti zdravo“ je unaprjeđenje zdravlja populacije putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te kreiranje okruženja u kojem je svim osobama u Republici Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života.

Korisnik bespovratnih sredstava je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao nositelj programa promicanja zdravlja „Živjeti zdravo,“ kojeg je Vlada Republike Hrvatske proglasila Nacionalnim programom u srpnju 2015. godine.

Bespovratna sredstva u iznosu od 30.373.299,36 kuna koristit će se za usvajanje znanja i stavova o važnosti pravilne prehrane, promicanje tjelesne aktivnosti u cilju prevencije debljine, očuvanje i unaprjeđenje mentalnog zdravlja, očuvanje spolnog i reproduktivnog zdravlja, edukaciju mladih te savjetovanje stanovnika svih dobnih skupina.

 

Izvor:http://www.esf.hr/

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)