Možemo li kroz urbane vrtove napraviti širu društvenu promjenu? Odgovor pronađite na javnoj raspravi Programa E-misija

Za organizacije civilnoga društva i s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Poziv na javnu raspravu pod nazivom

Pogled izbliza: “Urbano vrtlarenje – dobra ekonomija u praksi?”

koja će se održati u petak, 16. prosinca 2016. godine, u prostoru

Galerije Pikto, Branimir centar – Ulica kneza Branimira 29, Zagreb

od 13.30 do 15.00 sati.

 

Na javnoj raspravi gostuju praktičari u urbanom vrtlarenju, aktivizmu i procesima promjene društva prema održivom, koji će prikazati svoja iskustva i približiti nam dobre primjere iz svijeta i regije.

Urbane sredine vrlo su često u neskladu s prirodom te kod stanovnika gradova pojačava otuđenje koje nas udaljava od cilja – održivih zajednica – onih koje su u ravnoteži s prirodnim zakonima i koje stvaraju resurse, a ne troše ih nepovratno.

Možemo li kroz urbane vrtove napraviti širu društvenu promjenu i zašto je to toliko važno?

Na to i druga pitanja odgovore će ponuditi panelisti na javnoj raspravi: Dražen Šimleša, dr.sc. iz udruge Z.M.A.G., koji će predstaviti pojam dobre ekonomije i permakulture, Andreja Čoh – Urbana vrtlarka, s primjerom svoga vrta na krovnoj terasi u centru grada, Gordana Dragičević iz udruge Parkticipacija, koja će predstaviti aktivistički pristup urbanom vrtlarenju i Nikolina Turčinović Dupor iz CCI-a, koja će predstaviti društveni vrt EkoEkipa Prečko, nastao samoorganiziranjem građana.

Molimo vas da prijavu pošaljete najkasnije do četvrtka 15.12.2016. u 12.00 sati na e-mail:  ured@cci.hr ili da svoj dolazak potvrdite na telefon 098 877 410.

Kod prijave molimo  vas da nam pošaljete sljedeće podatke: Ime i prezime prijavitelja, naziv organizacije iz koje dolazite, kontakt telefon i e-mail adresu. Ovi podaci potrebni su nam za pravovremeno ažuriranje baze podataka.

 

Tim E-misija

*E-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. Virovitica.

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)