Najava natječaja u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku najavljuje objavu poziva na dostavu projektnih prijedloga koji će se financirati u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Kroz dva programa za dodjelu bespovratnih sredstava koji će biti objavljeni u rujnu 2017. osigurat će se distribucija hrane u osnovnim školama za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2017.-2018., kao i podjela hrane i osnovne materijalne pomoći za najpotrebitija domaćinstva.

Oba natječaja ukupne vrijednosti 74 mil HRK planirana su u modalitetu otvorenog trajnog poziva, gdje će se prijave zaprimati i obrađivati prema redoslijedu zaprimanja. Pozivi će biti otvoreni do iscrpljenja financijske omotnice.

Natječajnom dokumentacijom svim uspješnim prijaviteljima bit će ponuđena mogućnost financiranja (povrata) troškova koji su nastali i prije završetka procesa dodjele odnosno prije potpisivanja ugovora.

Organizacije civilnog društva čiji korisnicu pripadaju ovog ciljanoj skupini moći će svojim korisnicima prenijeti informacije koje će biti objavljene na stranicama:

Sve dodatne informacije o nadolazećim pozivima bit će dostupne i na mrežnim stranicama www.strukturnifondovi.hrwww.esf.hr  te www.fead.hr.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)