Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2017./2018.

Na temelju Programa suradnje između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske u područjima obrazovanja i znanosti za razdoblje 2014-2017, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisuju

 

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA VLADE MAĐARSKE U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018. 

 

1. za semestralni/djelomičan studij

 

trajanje stipendije: 3 do 10 mjeseci

– za studente preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, upisane na visoka učilišta u RH.

 

Prioritet imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti, kao i studenti integriranoga sveučilišnog studija (medicina, stomatologija, farmacija, veterina, pravo, arhitektura, itd.). Studenti moraju imati završena minimalno dva semestra na svome matičnome visokom učilištu.

 

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskom jeziku (osim za područje umjetnosti gdje su prihvatljivi i programi na engleskom jeziku).

 

2. za kratki i dugi istraživački boravak

 

trajanje stipendije: od 3 dana do 10 mjeseci

  • istraživački boravak u trajanju od 3 do 29 dana

a.) poslijediplomski studij i istraživanje: za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te za doktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

b.) poslijedoktorski studij i istraživanje: za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti te žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

 

  • istraživački boravak u trajanju od 1 do 10 mjeseci

 

a.) za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij.

b.) za postdoktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj.

 

Doktorandi se ne mogu prijaviti za dugi istraživački boravak. Za duže boravke prijave podnose za stipendije za semestralan/djelomičan studij.

 

3. za cjelokupni preddiplomski, diplomski i doktorski studij

 

trajanje stipendije: 36/24/36 mjeseci

  • za kandidate koji su završili srednjoškolsko obrazovanje te studente koji su završili sveučilišni preddiplomski studij te sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij

 

Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskom jeziku (osim za područje umjetnosti gdje su prihvatljivi i programi na engleskom jeziku).

 

Detaljne informacije o stipendijama i o postupku prijave dostupne su u dokumentu u prilogu te na mrežnim stranicama organizacije Tempus Public Foundation.

 

Svi zainteresirani kandidati moraju izvršiti on-line prijavu putem mrežne stranice organizacije Tempus Public Foundation do 30. siječnja 2017. do 23:00 sata te u istom roku Agenciji za mobilnost i programe EU poštom dostaviti:

 

  • 1 primjerak cjelokupne odgovarajuće dokumentacije navedene u tekstu natječaja (uključuje i mađarski prijavni obrazac) na hrvatskom ili engleskom jeziku, (osim prihvatnog pisma i dokaza o poznavanju mađarskog jezika, koji mogu biti i na mađarskom jeziku) sukladno vrsti stipendije. Nije obavezno dostavljati originalne dokumente, moguće je dostaviti i preslike.

 

 

 

Obrazac je prvo potrebno ispuniti i podnijeti on-line na navedenom linku te ga potom    otisnuti, potpisati i poslati originalan primjerak Agenciji za mobilnost i programe EU na adresu:

 

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE Frankopanska 26, 10000 Zagreb uz naznaku ”Za stipendije Vlade Mađarske”

 

Korisne upute za pripremu dokumentacije možete pronaći ovdje.

 

Upiti se šalju na e-mail adresu: bilaterala@mobilnost.hr

 

Prijavom na natječaj kandidati daju privolu Agenciji za mobilnost i programe Europske unije za prikupljanje i obradu njihovih osobnih podataka (koje su ustupili prijavom) u svrhu provedbe natječaja i suglasnost za korištenje podataka prilikom objave rezultata natječaja (ime i prezime) na mrežnoj stranici Agencije.

 

Semester/partial studies – Guidelines

Research scholarships – Guidelines

Full degree doctoral studies – Guidelines

 

Izvor:http://www.mobilnost.hr/

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)