Otvorene prijave za Nagradu Europa Nostra 2018

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske prenosi inormaciju o otvaranju prijava za Nagradu Europske unije za kulturnu baštinu / Europa Nostra, najprestižniju nagradu Europske unije u području kulturne baštine, utemeljena s ciljem prepoznavanja najboljih postignuća u očuvanju, istraživanju, predanom radu, obrazovanju i osposobljavanju te podizanju svijesti o vrijednostima i zaštiti kulturne baštine.

Nagrada Europa Nostra će u 2018. godini koristit kao glavni alat za promicanje ključnih ciljeva Europske godine kulturne baštine, a posebna će se pozornost posvetiti europskoj dimenziji projekta, poput:

  • suradnje organizacija ili pojedinaca iz dvije ili više europskih zemalja;
  • doprinosa razvijanju osjećaja europskog identiteta ili europske socijalne kohezije;
  • obogaćivanja i produbljivanja simboličkih značenja i estetskih vrijednosti europske tradicije

Nagrada će se dodijeliti za tridesetak postignuća iz Europe u području kulturne baštine. Od toga, Grand Prix i novčana nagrada od €10.000,00, dodijelit će se sedmorici laureata, a Public Choice Award odnosno nagrada publike dodjelit će se temeljem online istraživanja kojeg će provesti Europa Nostra.
Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj ceremoniji u lipnju u Berlinu, koja će ujedno biti i glavno događanje Europskog summita kulturne baštine kojeg organiziraju Europa Nostra, Pruska zaklada kulturne baštine (SPK) i Njemački odbor za kulturu baštine (DNK).

Rok za podnošenje prijava je 1. listopada 2017. godine.

Više informacija možete pronaći na web stranicama Ministarstva kulture.

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)