Objavljeni pozivi na dostavu projektnih prijedloga za unaprjeđivanje socijalne infrastrukture u procesu deinstitucionalizacije

Dana 18. srpnja 2016. godine objavljena su dva ograničena poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”. Poziv “Unaprjeđivanje infrastrukture pružatelja socijalnih usluga djeci i mladima kao podrška procesu deinstitucionalizacije – faza 1″ ukupne vrijednosti od 71.424.800,00 kuna, namijenjen je prilagodbi 13 domova socijalne skrbi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu i mlade s problemima u ponašanju za potrebe pružanja usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije putem infrastrukturnih ulaganja, dok je poziv ” Unaprjeđivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici osobama s invaliditetom kao podrška procesu deinstitucionalizacije – faza 1″ ukupne vrijednosti 107.294.118,00 kuna, namijenjen unaprjeđivanju infrastrukture 18 domova socijalne skrbi za osobe s invaliditetom,  za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije. Mogući partneri navedenim ustanovama u prijavi i izvođenju projekata su ustanove koje pružaju socijalne usluge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i udruge.

Više informacija dostupno je na sljedećim poveznicama: