Obveza sastavljanja izvješća o volontiranju za neprofitne organizacije

Udruge, zaklade, fondacije, ustanove i sve druge pravne osobe iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nisu osnovane s ciljem stjecanja dobiti, a koje su u protekloj godini bile organizatori volontiranja dužne su do 29. veljače 2016. godine podnijeti izvješće o volontiranju Ministarstvu socijalne politike i mladih, tijelu nadležnom za praćenje provedbe navedenog Zakona i za razvoj politike volonterstva.

Izvješće se dostavlja na obrascu koji je sastavni dio Pravilnika o sadržaju izvješća o obavljenim uslugama i aktivnostima organizatora volontiranja i nalazi se u njegovom privitku u dva primjerka, od kojih jedan zadržava organizator volontiranja kao podnositelj izvješća.

Ministarstvo socijalne politike i mladih je u 2015.godini donijelo novi Pravilnik o sadržaju izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja (Narodne novine, br.104/15) te molimo da obratite pozornost na izmjene obrasca izvješća organizatora volontiranja s kojim je usklađena i nova aplikacija za unos podataka o organiziranom volontiranju.

Predviđena je prekršajna sankcija za organizatora volontiranja od 5.000,00 do 25.0000,00 kuna, ako ne izvrši zakonsku obvezu izvještavanja nadležnog tijela. Ista prekršajna sankcija propisana je i za navođenje neistinitih podataka u dostavljenom izvješću.

Izvadak iz Zakona o volonterstvu

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)