Odobren Program suradnje Interreg V-A Italija-Hrvatska

Europska komisija odobrila je prvi program prekogranične suradnje između Italije i Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. vrijedan gotovo 237 milijuna eura, od kojih 201 milijun eura sredstava dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Odobreni Program suradnje „Interreg V-A Italija – Hrvatska“ pridonijet će oslobođenju „potencijala plavog rasta“ u obje zemlje kroz ulaganje u istraživanje i investiranje u sektore plavog gospodarstva te će unaprijediti zajedničko praćenje klimatskih promjena i sprječavanje prirodnih rizika. Ujedno će pomoći razvoju pomorskog prometa s ciljem održivosti turizma i bolje prostorne raspodjele kretanja posjetitelja u regiji.

Program će se usredotočiti na sljedećih pet prioriteta:
1. Plave inovacije
2. Sigurnost i otpornost
3. Okoliš i kulturna baština
4. Pomorski prijevoz
5. Tehnička pomoć
Ukupni proračun Programa suradnje iznosi 236.890.849,00 eura, dok ukupan doprinos iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 201.357.220,00 eura.

Upravljačko tijelo Programa suradnje je Regija Veneto, Odjel za međunarodne politike i suradnju, Odsjek Upravljačkog tijela za Program prekogranične suradnje Italija Hrvatska 2014.-2020.

Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)