Održane radionice u Bjelovaru i Virovitici

U Bjelovaru i Virovitici su 12. i 13. ožujka 2013. godine održane radionice pod nazivom „Izrada logičkog okvira i proračuna za EU projekte“. Radionice su organizirane u sklopu programa E-misija, a vodili su ih djelatnici Centra za civilne inicijative. Trideset osam sudionika ovih dviju radionica bili su predstavnici organizacija civilnog društva, lokalnih ustanova te predstavnici jednica lokalne samouprave, a imali su priliku naučiti i ponoviti faze projektnog ciklusa, detaljnije se pozabaviti analizom dionika, izradom stabla problema i stabla ciljeva, postaviti intervencijsku logiku projekta i uspješno pripremiti sažetak projektnog prijedloga. Kako bi se održao kontinuitet sa sudionicima radionica, voditelji su pripremili i domaću zadaću za bjelovarske sudionike koji će izraditi jedan jednostavniji proračun za EU fondove sa zadanim elementima projekta.

Donosimo neke od reakcija na radionice:
„Pohvala za razumljive i zanimljive prezentacije. Posebno je zanimljiva izrada stabla.“
„Puno se može naučiti. Imate super metode i vježbe kroz koje se brže uči nego kroz čitanje slajdova!“
„Razumljivo, izneseno sažeto, vrlo zadovoljna, koristit će mi…“

Ovo su prve radionice u sklopu programa e-misija u 2013. godini i prve naše radionice u, za nas, novim županijama – Bjelovarsko-bilogogorskoj i Virovitičko-podravskoj.
Zahvaljujući županijskim suradnim organizacijama: Savezu za pravedno društvo iz Bjelovara i S.O.S. telefonu –Poziv u pomoć iz Virovitice obje su radionice izuzetno dobro pripremljene, javno oglašene i polučile su odličan odaziv.