Poziv na dostavu pretprijava za program Eurostars 2

Vrsta natječaja: Bespovratna sredstva
Država: EU 27, Pridružene države, Hrvatska, Turska, Island
Tema/sektor: Znanost i tehnologija
Datum otvaranja natječaja: 30.11.2016.
Rok za prijavu: 20.01.2017.
Iznosi sredstava €: 200.000
Prijavitelji: Mala i srednja poduzeća, Velika poduzeća
Natječajna dokumentacija: Preuzmite datoteku

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte u program Eurostars-2. Eurostars program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu.

Ciljevi programa

Potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet
Potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika
Stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman
Prihvatljivi prijavitelji: glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME). Najmanje 50% aktivnosti treba provoditi partner koji je R&D performing SME. Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća.

Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu niti su član HR konzorcija.  Obrti, fizičke osobe ne mogu sudjelovati u programu.

Napomena: Velika poduzeća mogu sudjelovati jedino uz 100%-tno samostalno financiranje.

Prihvatljive aktivnosti: aktivnosti projekta na bilo kojem tehnološkom području koji ima civilnu svrhu i usmjeren je na razvoj novih proizvoda, procesa ili usluga vremenskog trajanja ne dužeg od 36 mjeseci.

Vrijednost financiranja: max. 200.000 EUR  ili do 70 % opravdanih troškova hrvatskog partnera na projektu, ovisno što je manje.

Prijava se sastoji od 2 koraka:

Online prijava putem popunjavanja Eurostars Obrasca za prijavu (eng. Eurostars Application Form) s rokom do 02.03.2017. godine
Nacionalna dokumentacija za hrvatske partnere agenciji HAMAG-BICRO prema Priručniku za program Eurostars s rokom do 09.03.2017. godine.

Izvor:http://www.eu-projekti.info/

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)