Dobrotvorka godine 2017

Zaklada ZAMAH već sedmu godinu organizira izbor „dobrotvorke godine”, kako bi istaknuli žene koje su zadivile i ohrabrile druge, te koje su svoje vrijeme, novac i znanje nesebično posvetile skrbi za druge. Nagrada za dobrotvorku godine namijenjena je osobama koje svojim djelovanjem pridonose jačanju uloge žena u društvu, pozitivno utječu na život šire društvene zajednice, kojoj vidljivo pridonosi svojim djelovanjem, sudjeluju u dobrotvornim akcijama i/ili davanju priloga jednoj ili više neprofitnih organizacija, daju doprinos za javnu dobrotvornu akciju, potiču i usmjeravaju druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici te potiču druge osobe da postanu dobročinitelji.

U prethodnih 6 izbora, od 2011. godine, kada je ustanovljena nagrada ‘Josipa Vancaš – dobrotvorka godine‘, nominirane su žene koje su kroz svoje djelovanje ukazivale na inspirativne primjere dobrotvorstva, nesebičnosti, čovjekoljublja u svakodnevnim situacijama, u pružanju pomoći socijalno ugroženima, starijim i nemoćnima, ranjivim skupinama te onima koji su bili zahvaćeni kriznim situacijama, kao što su bile poplave i pomoć emigrantima. Njihovi  primjeri nadahnjuju i obvezuju da i sami pronađemo područje u kojemu možemo pridonijeti općem dobru.

Dobrotvorka godine može biti državljanka Republike Hrvatske koja:
-svojim djelovanjem pridonosi jačanju uloge žena u društvu
-ima pozitivan utjecaj na život šire društvene zajednice te joj vidljivo pridonosi svojim djelovanjem
-sudjeluje u dobrotvornim akcijama ili davanju priloga jednoj ili više neprofitnih organizacija
-osobno daje financijska sredstva za javnu dobrotvornu akciju
-potiče i usmjerava druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici
-potiče druge osobe da postanu dobročinitelji

Organiziranjem izbora Zaklada Zamah želi naglasiti važnost dobrotvornog rada, djelovanja za opće dobro i ženskoga doprinosa razvoju filantropije. Naziv nagrade inspiriran je djelom Josipe Vancaš, dobrotvorke iz razdoblja Ilirskoga preporoda. Više o njoj možete doznati na http://dobrotvorka.zamah.hr/povijest-filantropije-u-hrvatskoj

 

Obrazac za prijavu dostupan je OVDJE, a postupak je jednostavan – ispunite obrazac, dodajte fotografije i sve najkasnije do 27. studenoga 2017. pošaljite na dobrotvorka@zamah.hr. Dodatno, poštom na adresu Zaklade Zamah (Svačićev trg 3, Zagreb) pošaljite potpisanu izjavu o sitinitosti podataka.

Nagrada „Josipa Vancaš – dobrotvorke godine“ bit će dodijeljena na svečanosti u prosincu.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)