Poziv za osposobljavanje „CROSS OVER 2017.“ Orahovica

Agencija za mobilnost i programe EU objavila je Poziv na prijavu za sudjelovanje na osposobljavanju u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) „CROSS OVER 2017.“ u Orahovici od 28. do 30. rujna 2017.

Trening Cross over projekt je nacionalnih agencija za provedbu strateških partnerstava u sklopu programa Erasmus+ (područje mladih). Jedan od ciljeva Erasmus+ programa, a osobito strateških partnerstava, jest razvijanje osnovnih i transverzalnih vještina mladih osoba u svim područjima obrazovanja, osposobljavanja i mladih. Jednako važan cilj jest i povezivanje organizacija iz različitih područja obrazovanja, osposobljavanja i mladih koje će svojim iskustvom, profilom te znanjem pridonijeti razvoju, prijenosu i primjeni inovativnih praksi, a sve radi podizanja kvalitete u svim područjima rada s mladima. Cilj ovogodišnjeg treninga Cross over jest produbiti razumijevanje formata strateških partnerstava i podići kvalitetu projektnih prijava na nadolazećim rokovima programa Erasmus+.

Trening Cross over sastoji se od nekoliko koraka:

 • nacionalno osposobljavanje
 • razrada projektnih ideja uz podršku djelatnika Agencije
 • međunarodno osposobljavanje (dio sudionika nacionalnog osposobljavanja)

  CILJANA SKUPINA

  Prioritet će imati organizacije koje

 • imaju iskustvo u provedbi međunarodnih projekata
 • planiraju prijaviti strateško partnerstvo s utjecajem na sektor mladih u 2018. godini (ne nužno na sljedećem roku)
 • imaju iskustvo u radu s mladima bez obzira na sektor iz kojeg dolaze.

NACIONALNO OSPOSOBLJAVANJE (28. – 30. rujna 2017., Orahovica)

Ciljevi:

 • jasnije razumjeti kvalitativne zahtjeve KA2 projektne prijave – relevantnost za područje mladih, prioriteti, rad s mladima i neformalno obrazovanje, projektni formati, analiza potreba…
 • potaknuti razvoj modela dugoročne suradnje i razvoja partnerstva između različitih područja
 • pružiti potporu u pronalaženju partnera
 • mogućnost rada na projektnoj ideji uz komentare i povratnu informaciju stručnjaka

 

Ciklus osposobljavanja Cross over provodi se u organizaciji litavske nacionalne agencije za program Erasmus+ u suradnji s češkom, latvijskom, talijanskom, malteškom, rumunjskom, mađarskom, bugarskom i hrvatskom nacionalnom agencijom. Sve navedene agencije provest će nacionalno osposobljavanje u svojim zemljama nakon kojih će se odabrani sudionici iz svake zemlje susresti na međunarodnoj aktivnosti u prosincu 2017. godine u Litvi.

FINANCIRANJE

Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokriva troškove smještaja i hrane za sudjelovanje u nacionalnoj aktivnosti u Orahovici te putne troškove u skladu s pravilom sufinanciranja po kojem sudionici (njihove organizacije) samostalno sufinanciraju putne troškove u visini od 20 posto od ukupnog iznosa. Putni troškovi nadoknađuju se samo ako prelaze 100 kuna.

Litavska nacionalna agencija pokriva troškove smještaja i hrana za sudjelovanje u međunarodnoj aktivnosti u Litvi, a putne troškove sudionicima iz Hrvatske sufinancira Agencija za mobilnost i programe Europske unije u maksimalnom iznosu od 400 EUR umanjeno za obaveznu kontribuciju sudionika u iznosu od 450 HRK.

Rok za prijavu 4. rujna 2017.

Više informacija možete pronaći na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)