Predstavljen Program podrške građanima Republike Hrvatske nakon ulaska u Europsku uniju

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i IMPACT – Europski centar za međusektorsku suradnju u suradnji s organizacijom ECAS iz Bruxellesa u srijedu 3. srpnja 2013. godine u Centru IMPACT u Zadru predstavili su Program podrške građanima Republike Hrvatske nakon ulaska u Europsku uniju.

Program podrške predstavljen je na javnoj raspravi koja se održala prvog dana konferencije posvećene provedbi međunarodnog projekta podrške građanima u EU pod nazivom ‘Trostruko A za građane: Pristup informacijama, savjetovanje i aktivna pomoć’.

Tom prigodom prikazana su dva video spota koja je producirao portal Euronews iz Bruxellesa, u suradnji s ECAS-om, a vezana uz ulazak Hrvatske u EU. Spotovi su prevedeni na hrvatski jezik, a govore o temeljnim pravima građana Europske unije te načinima kako ih se može ostvariti te daljnjim izazovima u području unaprijeđivanja pravnog okvira u Hrvatskoj.

Kao dio Programa podrške građanima Republike Hrvatske nakon ulaska u Europsku uniju predstavljene su publikacije “50 pitanja i odgovora o pravima građana Europske unije” i “Nacrt Povelje o europskom građanstvu ” te prikazane aktivnosti IMPACT ureda za međusektorsku suradnju i dijalog u Bruxellesu koji omogućuje organiziranom civilnom društvu iz Republike Hrvatske jednostavniju i učinkovitiju komunikaciju s institucijama u Bruxellesu.

Publikacije:  “Nacrt povelje o europskom građanstvu”

“50 pitanja i odgovora o pravima građana Europske unije”

Video:

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)