U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru savjetovanja s javnošću danas, 22. ožujka 2017. godine, održan je Okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o djelatnosti psihoterapije kojeg je uvodnim govorom otvorila državna tajnica Margareta Mađerić

U izradi teksta Zakona surađivali su stručnjaci brojnih institucija: Hrvatska liječnička komora, Hrvatska psihološka komora, sekcije pri Hrvatskom liječničkom zboru, Hrvatsko psihološko društvo, strukovne udruge socijalnih radnika i defektologa i drugi stručnjaci koji su pridonijeli tome da danas možemo predstaviti Nacrt prijedloga Zakona o djelatnosti psihoterapije. U Radnoj skupini koja je izradila ovaj Nacrt prijedloga Zakona o djelatnosti psihoterapije o kojem se danas razgovaralo, osim predstavnika ovog Ministarstva, sudjelovali su predstavnici: Ministarstva zdravstva, Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba, Saveza psihoterapijskih udruga, Klinike za psihijatriju Vrapče Specijalističke ordinacije za psihijatriju te Doma zdravlja Centar.
Ministarstvo je započelo s radom na izradi Nacrta prijedloga Zakona o djelatnosti psihoterapije u travnju 2015. godine te je dio sudionika današnjeg Okruglog stola već imao priliku raspravljati o tezama za ovaj Zakon, ali i dati primjedbe i prijedloge na Nacrt prijedloga Zakona o djelatnosti psihoterapije koji je bio objavljen na eSavjetovanju.

Više o zbivanju na Okruglom stolu pročitajte na linku: