Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU: nastavak projekta “Akademija regionalnoga razvoja i fondova Europske unije”

Glavni cilj ovog projekta je informirati studentsku o mogućnostima EU fondova, odnosno o osvješćivanju važnosti fondova EU kao jednog od najznačajnijih izvora financiranja različitih razvojnih projekata.

Projekt je nastao u suradnji između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) i tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja europskih strukturnih investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te studentskih udruga i drugih neformalnih grupa studenata koje slobodno djeluju na visokom učilištu.

Studentskim udrugama i neformalnim grupama studenata koje će u okviru ovog poziva biti odabrane za sudjelovanje bit će povjereni razni zadaci kao što su: izrada brošura, projektnih prijedloga, eseja, newslettera na temu EU fondova i sl. Studentske udruge i grupe studenata će imati mogućnost primanja publikacija za knjižnice visokih učilišta vezano uz EU fondove, izravnog kontakta s pojedinim državnim službenicima MRRFEU-a tijekom raznih događanja, sudjelovanja u različitim natjecanjima za slogane, fotografije, eseje, video uratke i edukacije o EU fondovima i Europskoj uniji općenito, sudjelovanje na godišnjim konferencijama Akademije regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te povezivanje sa sličnim akademijama u zemljama EU (razmjena znanja i iskustava). Na kraju projekta bit će organizirana godišnja konferencija, na kojoj će se dodijeliti nagrade predstavnicima najuspješnijih studentskih udruga i grupa studenata za pojedine aktivnosti provedene tijekom projekta.

Zainteresirane studentske udruge i neformalne grupe studenata mogu se prijaviti do 15.listopada 2015. godine.

Dokumentacija za prijavu na natječaj:

Javni poziv “Akademija”

Prijavni obrazac “Akademija”