MZOS: Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u 2015. godini

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je natječaj kojemu je svrha razviti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na obuku djece i mladih neplivača, poticanje na bavljenje rekreativnim i amaterskim sportom te poticanje razvoja sporta u sklopu međunarodne sportske suradnje. Sufinancirat će se sportski programi poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u 2015. godini koje provode udruge i ustanove u sustavu sporta i odgojno-obrazovne ustanove.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge ili ustanove iz sustava sporta upisane je u Registar sportskih djelatnosti te odgojno-obrazovne ustanove koje djeluje u području aktivnosti za koju se prijavljuje program.

Prijavitelj može prijaviti jedan program na natječaj i to u okviru tri programska područja:

1. Poticanje bavljenja amaterskim sportom i sportskom rekreacijom,
2. Poticanje programa međunarodne sportske suradnje,
3. Poticanje programa obuke neplivača.

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava je 1.400.000 kuna, a po područjima su planirani sljedeći iznosi:

– Poticanje bavljenja amaterskim sportom i sportskom rekreacijom, područje 1., planirana vrijednost iznosi 500.000 kuna,
– Poticanje programa međunarodne sportske suradnje, područje 2., planirana vrijednost iznosi 400.000 kuna,
– Poticanje programa obuke neplivača, područje 3., planirana vrijednost iznosi 500.000 kuna.

Stopa sufinanciranja iznosi do 80% od ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Najviši iznos mogućih dodijeljenih bespovratnih sredstava je 80.000 kuna a najmanji 5.000 kuna, a planira se financijski pomoći 50-ak programa.

Rok za prijavu na natječaj je 14. svibnja 2015. godine, a više informacija o natječaju kao i svu potrebnu dokumentaciju za prijavu možete pronaći na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.