Natječaj za projekte razmjene znanja

KEP Austrija raspisuje natječaj ” Know-How Exchange Programme” za sufinanciranje projekata prijenosa znanja iz područja europskih integracija i jačanja kapaciteta, društvenog i ekonomskog razvoja, inkluzije i jednakosti te poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena. Rok za prijavu: 30. svibnja 2014.

The Know-how Exchange Programme (KEP) je instrument pružanja sufinanciranja projektima i programima usmjerenim na prijenos znanja i najboljih praksi zemalja članica EU zemljama koje nisu članice EU-a unutar Srednjoeuropske inicijative (Central European Initiative ili CEI).

Članice CEI-ja jesu: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, češka, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina.

CEI je najstariji i najveći regionalni forum za suradnju vlada Centralne, Istočne i Jugoistočne Europe.

Donatori:
Italija, kroz CEI Fond unutar EBRD-a (The European Bank for Reconstruction and Development)
Austrija kroz sredstva Austrijske razvojne agencije (ADA)
Poljska pruža sufinanciranje od €50.000 projektima zajedno uz Italiju

Maksimalni iznos financijske potpore po projektu je 50.000,00 eura, a sufinancira  se do 50% vrijednosti projekta.

Na natječaj se mogu javiti privatne i javne tvrtke i organizacije, međunarodne organizacije, neprofitne organizacije, jedinice lokalne i regionalne samouprave, institucije i organizacije zaštite okoliša.

Više o natječaju  pročitajte ovdje