Zagrepčanke i Zagrepčani pozvani na sudjelovanje u “Europskom biciklističkom izazovu”

Zagrepčanke i Zagrepčani pozvani  su kako bi ove godine grad Zagreb pobijedio u natjecanju europskih gradova, pod nazivom “Europski biciklistički izazov”  koji se održava od 1. do 31. svibnja.  Cilj “Europskog biciklističkog izazova” je smanjiti prisutnost CO2 u gradovima i motivirati građane na bicikliranje – kad odlaze na posao, u školu, na kavu.

Za sudjelovanje Zagrepčani trebaju na svojim mobitelima preuzeti besplatnu aplikaciju cycling365.eu . Detaljne informacije o sudjelovanju mogu se dobiti na internetskoj stranici www.cyclingchallenge.eu

Tijekom svibnja prošle godine 26.020 građana iz 40 europskih gradova ukupno je odvozilo 2.059.271 kilometara. Grad Zagreb je tada prvi put sudjelovao i zauzeo 15. mjesto jer je ukupno 355 Zagrepčana na svojim biciklima odvozilo 31.315 kilometara i pritom uštedjelo 6326 kilograma CO2.

Organizator projekta “Europskog biciklističkog izazova” u Zagrebu su gradske službe, a suorganizatori su Adria Media Zagreb, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske i Europska komisija u Hrvatskoj.

Ovogodišnje  obilježavanje Dan planeta Zemlje manifestacijom pod nazivom “Story Green”, održati  će se 23. travnja na Cvjetnom trgu i bit će u potpunosti posvećena “Europskom biciklističkom izazovu”.

Za 7. svibnja najavljen  je veliki događaj na Europskom trgu koji će organizirati  u suradnji s Europskom komisijom i  Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske – ujutro će biti obilježen Dan Europe na kojemu će sudjelovati više od 20 veleposlanstava, zatim će se održati “Orange bike ride” na kojem se očekuje više tisuća biciklista koji će biciklirati Zagrebom, a navečer veliki koncert. Finale projekta bit će 11. lipnja na Cvjetnom trgu, u sklopu “Story Festa”, gdje će se proglasiti grad – pobjednik. Izrazila je želju da Zagreb ove godine pobijedi te apelirala na sve građane da downloaduju aplikaciju, skupljaju kilometre i voze bicikl.

 

Izvor:http://zaklada.civilnodrustvo.hr/category/106/subcategory/146/3873

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)