Želite oformiti školski vrt, ali ne znate kako? Sve odgovore možete dobiti na javnoj raspravi Programa E-misija

Za organizacije civilnoga društva i odgojno-obrazovne ustanove s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije

 

Poziv na javnu raspravu pod nazivom

“Školski vrtovi – poticaj uz puno prepreka?”

koja će se održati u srijedu, 14. prosinca 2016. godine, u prostoru

Galerije Pikto, Branimir centar – Ulica kneza Branimira 29, Zagreb

od 13.30 do 15.00 sati.

 

Na javnoj raspravi gostuju praktičari koji svakodnevno djeluju uz školske vrtove ili surađuju sa školama. Iako je razvoj školskih vrtova u usponu i potencijal za razvoj je velik, škole nailaze na različite zakonske i praktične prepreke.

Zašto ne bi svaka odgojno obrazovna institucija napravila školski vrt, voćnjak, šumski vrt te tu zdravu hranu pripremala za dječje obroke ili čak od njih kroz školske zadruge stvarala proizvode za samofinanciranje?

Zašto ne provoditi edukativne programe na otvorenom, napraviti učionice na otvorenom? Pokazat ćemo dobre primjere postojećih školskih vrtova, dobre suradnje udruga i obrazovnih institucija, ali i zakonske prepreke i ograničenja.

 

Panelisti na javnoj raspravi su: Dražen Šimleša, dr.sc. iz udruge Z.M.A.G. , Ratko Johan iz Osnovne škole Matija Gubec, Nikolina Turčinović Dupor iz CCI-a,  a očekujemo dolazak osobe iz Sanitarne inspekcije Grada Zagreba.

 

Molimo vas da prijavu pošaljete najkasnije do ponedjeljka 12.12.2016. u 12.00 sati na e-mail:  ured@cci.hr ili da svoj dolazak potvrdite na telefon 098 877 410.

 

Kod prijave molimo  vas da nam pošaljete sljedeće podatke: Ime i prezime prijavitelja, naziv organizacije iz koje dolazite, kontakt telefon i e-mail adresu. Ovi podaci potrebni su nam za pravovremeno ažuriranje baze podataka.

 

Tim E-misija

*E-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. Virovitica u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)