Objavljen 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga za “Urban Innovative Actions”

Instrument za gradove Europske komisije “Urban Innovative Actions” objavio je drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga, vrijedan 50 milijuna €, za pomoć gradovima u rješavanju urbanih izazova. Financirat će se tri tematska područja:(1) integracija migranata i izbjeglica, (2) kružno gospodarstvo i (3) održiva gradska mobilnost.

Poziv je otvoren do 14. travnja 2017.

Prijavitelji:

•  svako gradsko tijelo lokalne upravne jedinice koja je u skladu sa stupnjem urbanizacije definirana kao grad, manji grad ili prigradsko naselje i koja ima barem 50 000 stanovnika
  •  svaka udruga ili skupina gradskih tijela lokalnih upravnih jedinica koje su u skladu sa stupnjem urbanizacije definirane kao grad, manji grad ili prigradsko naselje i koje imaju barem 50 000 stanovnika; to može uključivati prekogranične udruge ili skupine, udruge ili skupine u različitim regijama i/ili državama članicama

Prijavitelji mogu podnijeti projektne prijedloge koji se odnose na sljedeće teme:

1. integracija migranata i izbjeglica
  2. kružno gospodarstvo
  3. održiva gradska mobilnost

Od gradskih tijela koja se prijavljuju u okviru poziva na podnošenje prijedloga za UIA traži se da odaberu samo jednu predloženu temu. Međutim, budući da treba razviti jedan integrirani pristupkako bi se učinkovito riješili utvrđeni problemi, u prijavi prijavitelji imaju mogućnost opisatipovezanosti s ostalim temama i političkim područjima kao i vanjske učinke.

Stalno tajništvo organizirat će za potencijalne prijavitelje niz seminara i webinara tijekom trajanja natječaja.

*Više informacija o natječaju > http://www.uia-initiative.eu/en/call-proposals